Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

 

 

 

 

 

Kiváló olaj- és gázipari diplomamunka díjak

 

A Szénhidrogénipari Mérnökképzésért Alapítvány Kuratóriuma kiemelkedő színvonalú szakdolgozatáért/diplomamunkájáért és a védés során tanúsított felkészültségének elismeréséül díjat adományozott négy végzős hallgatónak.

 

Az 1992-ben alapított Szénhidrogénipari Mérnökképzésért Alapítvány 2010-ben hozta létre diplomamunka díját az olaj- és gázipari tématerületeken készült, kiemelkedő szakmai teljesítményt bemutató dolgozatok megbecsülésére. A Miskolci Egyetem Kőolaj és Földgáz Intézetében 2020. július 6-án és 28-án megtartott Olaj- és gázmérnök szakos, illetve specializációs záróvizsgák eredményei alapján az Alapítvány Kuratóriuma az alábbi díjakat ítélte oda a frissen végzett mérnök hölgynek és uraknak.

 

A Szénhidrogénipari Mérnökképzésért Alapítvány Kuratóriuma kiemelkedő színvonalú szakdolgozatáért és a védés során tanúsított felkészültségének elismeréséül arany fokozatú szakdolgozat díjat adományozott Angyal Dániel végzős BSc hallgatónak Casing Wear kialakulásának és megelőzésének vizsgálata és lehetőségei című dolgozatáért.

Szintén arany fokozatú szakdolgozat díjat adományozott Farkas Kornél végzős BSc hallgatónak Rétegfluidum belépése okozta reológiai változások vizsgálata olajbázisú fúróiszap használata esetében című dolgozatáért.

Arany fokozatú diplomamunka díjat adományozott Haouel Chourouk végzős MSc Olajmérnök hallgatónak Performance Analysis of a Multilayer Sandstone Reservoir című dolgozatáért.

Szintén arany fokozatú diplomamunka díjat adományozott Debre István végzős MSc Olajmérnök hallgatónak Comparison of fiberglass casing desing and steel casing design in a geothermal well című dolgozatáért.

A díjak átadására a Miskolci Egyetem diplomaátadó ünnepi szenátusi ülésén került sor 2020. szeptember 4-én.

A díjazottaknak e helyről is gratulálunk, és további sikereket kívánunk szakmai életükhöz!

 

Beköszöntő

Köszöntjük a Miskolci Egyetem Gázmérnöki Intézeti Tanszékének honlapján!

Magyarországon egyetlen helyen, a Miskolci Egyetem Gázmérnöki Intézeti Tanszékén folyik gázmérnök- és gázszakmérnök-képzés. Gázmérnöki ismereteket Európában is csak néhány egyetemen oktatnak.

A Gázmérnöki Intézeti Tanszék oktatási és kutatási szakterületének középpontjában a földgázellátás teljes vertikuma, a földgáz szállítása, tárolása, elosztása, továbbá a földgázkereskedelem, a földgázpiac és -gazdálkodás, a földgáz energetikai hasznosítása, a hatékony és környezetbarát gázfelhasználás áll. A tanszék oktatási és kutatási szakterületének fontos szegmensét képezik a földgázzal kombinált megújuló energiarendszerek, a földhõ - geotermikus energia, a biogáz, a biomassza és a napenergia termelése és hasznosítása. A tanszéki szakmai munka egyik fontos alappillére a tanszéken folyó áramlástan oktatása és a szénhidrogénipari transzportfolyamatok kutatása.

Kedves Látogató!

Honlapunkon keresztül ismerkedjen meg a hazai gázmérnök-képzés és -továbbképzés anyaintézményével, a Gázmérnöki Intézeti Tanszékkel! Ha tanszékünk felkeltette érdeklõdését, vegye fel velünk a kapcsolatot!


Elérhetõségünk  

Miskolci Egyetem Gázmérnöki Intézeti Tanszék
3515 Miskolc - Egyetemváros
Telefon: (+36) 46 565 078
Email: 
gastitkar@kfgi.uni-miskolc.hu

A Gázmérnöki Tanszék az egyetem A/2 jelû épületének magasföldszintjén található az A/2 jelû épület "Galéria" bejáratának közelében.
GPS: 48°4´54.57´´ ; 20°46´1.41´´

A Miskolci Egyetem térképe

 

Volt hallgatóink a szakma világában
Elhelyezkedési esélyek olaj- és gázmérnöki diplomával a tények tükrében

A Műszaki Földtudományi Kar MSc végzettséggel rendelkező volt hallgatói körében az elmúlt hónapban felmérést végzett a jelenlegi munkahelyeket illetően. A 2012-2017 között végzett hallgatóinkra vonatkozó felmérésből kiemeltük az angol nyelvű Olajmérnöki (33 fő) és a magyar nyelvű Olaj- és gázmérnöki (64 fő) MSc diplomát szerzett hallgatóink jelenlegi munkahelyeinek megoszlását. A mintaarány az összes végzett hallgató 95%-át jelenti, azaz szinte teljes képet mutat. A kutatás alapjai a Linkedin, Facebook, személyes információk, visszajelzések voltak. A felmérésből egyértelműen kiderül, hogy volt hallgatóink döntő többsége a sikeresen el tudott a szakmában helyezkedni, olaj- és gázipari cégeknél, energetikai közszolgáltatásban, illetve tudományos kutatói pályán. Bár volt hallgatóink nagy számban jutnak el külföldi munkahelyekre, de az adatokból látható, hogy néhány év múlva sokan visszatérnek a hazai szakmai szektorokba.

Olaj- és gázmérnöki magyar nyelvű MSc szakon végzettek (2012-2017)
jelenlegi munkahelye

 

Olajmérnöki angol nyelvű MSc szakon végzettek (2012-2017)
jelenlegi munkahelye

 

A Kutatók éjszakáján debütált az Intézet új olaj- és gázipari terepasztala

2018. szeptember 28-án (pénteken) A Kőolaj és Földgáz Intézet is látványos programot kínált az érdeklődők részére, ugyanis ezen a napon került bemutatásra az olaj- és gázipari létesítményeket és technológiákat bemutató, szemléltető terepasztalunk. Látható rajta szárazföldi és tengeri fúróberendezés, himbás-rudazatos mélyszivattyú, kútjavító berendezés, tartálypark, LNG hajó, közúti és vasúti termékszállítás. A tengeri fúróberendezés a felszín alatti létesítményeket is tartalmazza. Bízunk benne, hogy a "misztikusnak" tűnő olaj- és gázipar minél többek számára lesz ez által megérthető.
Látogasson el hozzánk, és nézze meg személyesen!

A projekt több forrásból, többek között a Tudás – Vár a Miskolci Egyetem! A felsőoktatásba való bekerülést elősegítő készségfejlesztő és kommunikációs programok megvalósítása, valamint az MTMI szakok népszerűsítése a felsőoktatásban EFOP-3.4.4-16-2017-00008 című projekt segítségével valósulhatott meg.

Ízelítőül néhány fotó.