Nyomtatható verzió

Kiváló olaj- és gázipari diplomamunka díjak

A Szénhidrogénipari Mérnökképzésért Alapítvány Kuratóriuma kiemelkedő színvonalú szakdolgozatáért/diplomamunkájáért és a védés során tanúsított felkészültségének elismeréséül díjat adományozott négy végzős hallgatónak. A díjak ünnepélyes átadására 2018. június 28-án került sor a Kőolaj és Földgáz Intézetben. A díjakat Dr. Turzó Zoltán, az Alapítvány Kuratóriumának elnöke adta át. Az elismerő oklevélhez pénzjutalom is tartozik.

Az 1992-ben alapított Szénhidrogénipari Mérnökképzésért Alapítvány 2010-ben hozta létre diplomamunka díját az olaj- és gázipari tématerületeken készült, kiemelkedő szakmai teljesítményt bemutató dolgozatok megbecsülésére. A Miskolci Egyetem Kőolaj és Földgáz Intézetében 2018. június 11-én, 12-én, 13-án és 14-én megtartott Olaj- és gázmérnök szakos, illetve specializációs záróvizsgák eredményei alapján az Alapítvány Kuratóriuma az alábbi díjakat ítélte oda a frissen végzett mérnök uraknak.

A Szénhidrogénipari Mérnökképzésért Alapítvány Kuratóriuma kiemelkedő színvonalú szakdolgozatáért és a védés során tanúsított felkészültségének elismeréséül arany fokozatú szakdolgozat díjat adományozott Kovács Emánuel Zoltán végzős BSc hallgatónak Vízbázisú fúróiszapok hőmérséklet stabilitásának vizsgálata című dolgozatáért.

Ezüst fokozatú szakdolgozat díjat adományozott Ágotha Soma végzős BSc hallgatónak Az FGSZ Zrt. gázszállítórendszerén végzett intelligens görényezési vizsgálat bemutatása és kiértékelése című dolgozatáért.

Arany fokozatú diplomamunka díjat adományozott Pap József végzős MSc hallgatónak Numerical analysis of geothermal energy production from abandoned hydrocarbon wells című dolgozatáért.

Ezüst fokozatú diplomamunka díjat adományozott Remeczki Ferenc végzős MSc hallgatónak Petrophysical and rock mechanical characteristics of calcareous marl reservoirs in the aspects of production optimization című dolgozatáért.

A hallgatók ugyanezen a napon vehették át BSc és MSc szintű mérnöki diplomájukat is a Miskolci Egyetem Diplomaátadó Nyilvános Szenátusi Ülésén.

A díjazottaknak e helyről is gratulálunk, és további sikereket kívánunk szakmai életükhöz!

201806

Balról jobbra: Kovács Emánuel Zoltán, Remeczki Ferenc, Ágotha Soma

 

Felhívás
a III. Innovatív Technológiák a Fluidumbányászatban Konferenciához

A KONFERENCIA TECHNIKAI OKOK MIATT KÉSŐBBI IDŐPONTBAN KERÜL MEGRENDEZÉSRE!
TOVÁBBI INFORMÁCIÓK HAMAROSAN!

A részletekért kattintson a felhívásra.

Várjuk Önt is szakmai előadóink között!

Konf1

Konf2

 

 

 

Volt hallgatóink a szakma világában
Elhelyezkedési esélyek olaj- és gázmérnöki diplomával a tények tükrében

A Műszaki Földtudományi Kar MSc végzettséggel rendelkező volt hallgatói körében az elmúlt hónapban felmérést végzett a jelenlegi munkahelyeket illetően. A 2012-2017 között végzett hallgatóinkra vonatkozó felmérésből kiemeltük az angol nyelvű Olajmérnöki (33 fő) és a magyar nyelvű Olaj- és gázmérnöki (64 fő) MSc diplomát szerzett hallgatóink jelenlegi munkahelyeinek megoszlását. A mintaarány az összes végzett hallgató 95%-át jelenti, azaz szinte teljes képet mutat. A kutatás alapjai a Linkedin, Facebook, személyes információk, visszajelzések voltak. A felmérésből egyértelműen kiderül, hogy volt hallgatóink döntő többsége a sikeresen el tudott a szakmában helyezkedni, olaj- és gázipari cégeknél, energetikai közszolgáltatásban, illetve tudományos kutatói pályán. Bár volt hallgatóink nagy számban jutnak el külföldi munkahelyekre, de az adatokból látható, hogy néhány év múlva sokan visszatérnek a hazai szakmai szektorokba.

Olaj- és gázmérnöki magyar nyelvű MSc szakon végzettek (2012-2017)
jelenlegi munkahelye

1

Olajmérnöki angol nyelvű MSc szakon végzettek (2012-2017)
jelenlegi munkahelye

2

 

 

Header

 

Beköszöntő

Köszöntjük a Miskolci Egyetem Gázmérnöki Intézeti Tanszékének honlapján!

Magyarországon egyetlen helyen, a Miskolci Egyetem Gázmérnöki Intézeti Tanszékén folyik gázmérnök- és gázszakmérnök-képzés. Gázmérnöki ismereteket Európában is csak néhány egyetemen oktatnak.

A Gázmérnöki Intézeti Tanszék oktatási és kutatási szakterületének középpontjában a földgázellátás teljes vertikuma, a földgáz szállítása, tárolása, elosztása, továbbá a földgázkereskedelem, a földgázpiac és -gazdálkodás, a földgáz energetikai hasznosítása, a hatékony és környezetbarát gázfelhasználás áll. A tanszék oktatási és kutatási szakterületének fontos szegmensét képezik a földgázzal kombinált megújuló energiarendszerek, a földhõ - geotermikus energia, a biogáz, a biomassza és a napenergia termelése és hasznosítása. A tanszéki szakmai munka egyik fontos alappillére a tanszéken folyó áramlástan oktatása és a szénhidrogénipari transzportfolyamatok kutatása.

Kedves Látogató!

Honlapunkon keresztül ismerkedjen meg a hazai gázmérnök-képzés és -továbbképzés anyaintézményével, a Gázmérnöki Intézeti Tanszékkel! Ha tanszékünk felkeltette érdeklõdését, vegye fel velünk a kapcsolatot!


Elérhetõségünk
 

Miskolci Egyetem Gázmérnöki Intézeti Tanszék
3515 Miskolc - Egyetemváros
Telefon: (+36) 46 565 078
Email: gastitkar@kfgi.uni-miskolc.hu

A Gázmérnöki Tanszék az egyetem A/2 jelû épületének magasföldszintjén található az A/2 jelû épület "Galéria" bejáratának közelében.
GPS: 48°4´54.57´´ ; 20°46´1.41´´

A Miskolci Egyetem térképe

Támogassa a szénhidrogénipari mérnökképzést!

Tisztelt Olvasó!

Kérjük, hogy adója 1%-val idén is támogassa a

Szénhidrogénipari Mérnökképzésért Alapítvány célkitűzéseit.

Az alapítvány adószáma: 18404069-1-05

Közhasznú alapítványunk az olaj- és gázmérnöki szak hallgatóinak bel- és külföldi tanulmányútjait, oktatási anyagok megjelentetését, kiemelkedő teljesítményű szakdolgozatok és diplomamunkák díjazását, külföldi oktatók és hallgatók fogadását, valamint az oktatás és kutatás feltételeinek a javítását szolgálja.

A felajánlás számunkra azt az üzenetet hordozza, hogy volt tanítványaink szakmailag és érzelmileg egyaránt kötődnek az Alma Materhez. A felajánlott összeg segítségével a jövő generációjának olaj- és gázmérnökei is szélesebb látókört nyerhetnek tanulmányaik során.

 Az eddigi felajánlásokat ez úton is köszönjük.

Jó szerencsét!

Dr. Turzó Zoltán
intézetigazgató egyetemi docens
a Kuratórium elnöke

 

 

Támogatóink

A Miskolci Egyetem Gázmérnöki Tanszékének gyakorlati képzését támogató társaságok 2005-től kezdődően.

Köszönet érte!

 

FŐGÁZ
Fővárosi Gázművek ZRt.
FŐGÁZ Földgázelosztási Kft.

 

FGSZ
FGSZ Földgázszállító ZRt.

 


Égáz - Dégáz ZRt.
Égáz-Dégáz Földgázelosztó ZRt.

 


E.ON Hungária ZRt.
E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati ZRt.
E.ON Földgáz Trade
E.ON Földgáz Storage

 


MOL Csoport

 


Gázgép Kft.

 


Fiorentini Hungary Kft.

 


Fég Konvektorgyártó ZRt.

 


Vaillant Saunier Duval Kft.

 


Kamleitner Budapest Kft.

 


Flogiston Kft.

 


Etalongas Kft.

 


Kéményjobbítók Országos Szövetsége

 

Panrusgáz
Panrusgáz Gázkereskedelmi ZRt.

 


GKI Gazdaságkutató Zrt.