Nyomtatható verzió

Földgázellátási Szakmérnöki Szakirányú Továbbképzési Szak

A Műszaki Földtudományi Kar 2018. februári indítással újra meghirdeti a Kőolaj és Földgáz Intézet szervezésében a 4 féléves 120 kreditpont értékű Földgázellátási Szakmérnöki Szakirányú Továbbképzési Szakot.

Megújult képzésünk a gázipar mai elvárásainak megfelelően átdolgozott formában áll az érdeklődők rendelkezésére februártól!

A kezesről bővebb  információ, új mintatanterv és jelentkezési lap az alábbi linken érhető el.

Várjuk hallgatóink között!

 

Beköszöntő

Köszöntjük a Miskolci Egyetem Gázmérnöki Intézeti Tanszékének honlapján!

Magyarországon egyetlen helyen, a Miskolci Egyetem Gázmérnöki Intézeti Tanszékén folyik gázmérnök- és gázszakmérnök-képzés. Gázmérnöki ismereteket Európában is csak néhány egyetemen oktatnak.

A Gázmérnöki Intézeti Tanszék oktatási és kutatási szakterületének középpontjában a földgázellátás teljes vertikuma, a földgáz szállítása, tárolása, elosztása, továbbá a földgázkereskedelem, a földgázpiac és -gazdálkodás, a földgáz energetikai hasznosítása, a hatékony és környezetbarát gázfelhasználás áll. A tanszék oktatási és kutatási szakterületének fontos szegmensét képezik a földgázzal kombinált megújuló energiarendszerek, a földhõ - geotermikus energia, a biogáz, a biomassza és a napenergia termelése és hasznosítása. A tanszéki szakmai munka egyik fontos alappillére a tanszéken folyó áramlástan oktatása és a szénhidrogénipari transzportfolyamatok kutatása.

Kedves Látogató!

Honlapunkon keresztül ismerkedjen meg a hazai gázmérnök-képzés és -továbbképzés anyaintézményével, a Gázmérnöki Intézeti Tanszékkel! Ha tanszékünk felkeltette érdeklõdését, vegye fel velünk a kapcsolatot!


Elérhetõségünk
 

Miskolci Egyetem Gázmérnöki Intézeti Tanszék
3515 Miskolc - Egyetemváros
Telefon: (+36) 46 565 078
Email: gastitkar@kfgi.uni-miskolc.hu

A Gázmérnöki Tanszék az egyetem A/2 jelû épületének magasföldszintjén található az A/2 jelû épület "Galéria" bejáratának közelében.
GPS: 48°4´54.57´´ ; 20°46´1.41´´

A Miskolci Egyetem térképe

 

 

Támogatóink

A Miskolci Egyetem Gázmérnöki Tanszékének gyakorlati képzését támogató társaságok 2005-ben, 2006-ban, 2007-ben, 2008-ban, 2009-ben, 2010-ben, 2011-ben.

Köszönet érte!

 

FŐGÁZ
Fővárosi Gázművek ZRt.
FŐGÁZ Földgázelosztási Kft.

 

FGSZ
FGSZ Földgázszállító ZRt.

 


Égáz - Dégáz ZRt.
Égáz-Dégáz Földgázelosztó ZRt.

 


E.ON Hungária ZRt.
E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati ZRt.
E.ON Földgáz Trade
E.ON Földgáz Storage

 


MOL Csoport

 


Gázgép Kft.

 


Fiorentini Hungary Kft.

 


Fég Konvektorgyártó ZRt.

 


Vaillant Saunier Duval Kft.

 


Kamleitner Budapest Kft.

 


Flogiston Kft.

 


Etalongas Kft.

 


Kéményjobbítók Országos Szövetsége

 

Panrusgáz
Panrusgáz Gázkereskedelmi ZRt.

 


GKI Gazdaságkutató Zrt.

 


 

Támogassa a szénhidrogénipari mérnökképzést!

Tisztelt Olvasó!

Kérjük, hogy adója 1%-val idén is támogassa a

Szénhidrogénipari Mérnökképzésért Alapítvány célkitűzéseit.

Az alapítvány adószáma: 18404069-1-05

Közhasznú alapítványunk az olaj- és gázmérnöki szak hallgatóinak bel- és külföldi tanulmányútjait, oktatási anyagok megjelentetését, kiemelkedő teljesítményű szakdolgozatok és diplomamunkák díjazását, külföldi oktatók és hallgatók fogadását, valamint az oktatás és kutatás feltételeinek a javítását szolgálja.

A felajánlás számunkra azt az üzenetet hordozza, hogy volt tanítványaink szakmailag és érzelmileg egyaránt kötődnek az Alma Materhez. A felajánlott összeg segítségével a jövő generációjának olaj- és gázmérnökei is szélesebb látókört nyerhetnek tanulmányaik során.

 Az eddigi felajánlásokat ez úton is köszönjük.

Jó szerencsét!

Dr. Turzó Zoltán
intézetigazgató egyetemi docens
a Kuratórium elnöke

 

Kiváló olaj- és gázipari szakdolgozat és diplomamunka díjak

A Szénhidrogénipari Mérnökképzésért Alapítvány Kuratóriuma kiemelkedő színvonalú szakdolgozatáért és a védés során tanúsított felkészültségének elismeréséül díjat adományozott végzős BSc és MSc hallgatóinak. A díjak ünnepélyes átadására 2017. június 30-án került sor a Kőolaj és Földgáz Intézetben. A díjakat Dr. Turzó Zoltán, az Alapítvány Kuratóriumának elnöke adta át. Az elismerő oklevélhez pénzjutalom is tartozik.

Az 1992-ben alapított Szénhidrogénipari Mérnökképzésért Alapítvány 2010-ben hozta létre diplomamunka díját az olaj- és gázipari tématerületeken készült, kiemelkedő szakmai teljesítményt bemutató dolgozatok megbecsülésére. A Miskolci Egyetem Kőolaj és Földgáz Intézetében a 2017. június 7 és 16 között megtartott Olaj- és gázmérnök szakos, illetve specializációs záróvizsgák eredményei alapján az Alapítvány Kuratóriuma az alábbi díjakat ítélte oda a frissen végzett mérnök uraknak.

A Szénhidrogénipari Mérnökképzésért Alapítvány Kuratóriuma kiemelkedő színvonalú szakdolgozatáért és a védés során tanúsított felkészültségének elismeréséül arany fokozatú szakdolgozat díjat adományozott Abonyi Ádám Nagy viszkozitású dermedős olaj csővezetéki szállítása a gyűjtőrendszeren című dolgozatáért.

A Szénhidrogénipari Mérnökképzésért Alapítvány Kuratóriuma kiemelkedő színvonalúdiplomamunkájáért és a védés során tanúsított felkészültségének elismeréséül arany fokozatú diplomamunka díjat adományozott Planicska Máté Investigations of Pilot Operated Gas Lift Valve Performance Curves with Computational Fluid Dynamic (CFD) Simulations című dolgozatáért, valamint Körtvély Richárd József CO2 és H2S mentesítő technológiák modellezése az Algyői Gázüzemben című dolgozatáért.

Ezüst fokozatú diplomamunka díjban részesült Bánki Dániel Application of analytical formulae for water breakthrough and recovery factor estimation című dolgozatáért, valamint Agárdi Máté Biogáz üzemanyagként történő hasznosítási lehetőségének vizsgálata című dolgozatáért.

A hallgatók ugyanezen a napon vehetik át BSc és MSc szintű mérnöki diplomájukat is a Miskolci Egyetem Diplomaátadó Nyilvános Szenátusi Ülésén.

A díjazottaknak e helyről is gratulálunk, és további sikereket kívánunk szakmai életükhöz!

Balról Jobbra: Planicska Máté, Abonyi Ádám, Dr. Turzó Zoltán, Bánki Dániel, Agárdi Máté, Körtvély Richárd József