2017. december 11. - Mitcsinálazolajmérnö
Mit csinál ma egy olajmérnök és mit csinált 80 évvel ezelőtt, amikor az első magyar olajfúró tornyot építették Bázakerettyén? Ennek járt utána az index.hu internetes portál egy 5 perces videoban.
Tovább
 
2017. november 03. - Szakmérnöki képzés
A Műszaki Földtudományi Kar 2018. februári indítással újra meghirdeti a 4 féléves 120 kreditpont értékű Földgázellátási Szakmérnöki Szakirányú Továbbképzési Szakot.
Tovább
 
2017. szeptember 07. - 4 nap Zalában
A Kőolaj és Földgáz Intézet hallgatói 4 napos tanulmányúton vehettek részt Zalaegerszegen és környékén a regisztrációs hét során. Meglátogattunk olajgyűjtő telepet, földgázszállító és tároló üzemet, olajipari laboratóriumot, biogáz üzemet, gáznyomásszabályozó gyártósort, megtapasztaltuk a földgáz veszélyességét, és ízelítőt kaptunk a szakma múltjából. Kapcsolatunkat tovább erősítettük a Nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolával. A hallgatói élményeket az MFK HÖK Facebook oldalán találjuk.
Tovább
 
2017. május 09. - FGSZ Napok 2017
Elérhetők az FGSZ Szakmai Napok 2017. május 4-én a Miskolci Egyetemen elhangzott előadásai.
Tovább
 
2017. február 05. - Frissdiplomás siker
Kazup Anikó Dóra frissdiplomás mérnök hölggyel, a MOL Female Engineers ProgramMe 2016 ösztöndíj program egyik győztesével készült interjút olvashatjuk a kari honlapon.
Tovább
 
2016. december 12. - Nagykanizsán jártunk
A Nagykanizsai Szakképző Centrum Zsigmondy Vilmos Szakképző Centrumában jártunk.
Tovább
 
2016. november 20. - CNG mint üzemanyag
Megéri tövig taposni a gázt címmel jelent meg nemrég egy írás Götz Attila tollából az Index Tudomány oldalán.
Tovább
 
2016. október 15. - TEA Geotermia
2016. szeptember 27-én a Természeti Erőforrások Akadémiája keretében a harmadik előadást hallgathattuk meg, melyet Prof. Dr. Rybach László a zürich-i egyetem magyar származású professzora, a geotermia területének elismert szakembere tartott.
Tovább
 
2016. szeptember 21. - TEA előad Geotermia
Ősszel is folytatóik a Műszaki Földtudományi Kar Természeti Erőforrások Akadémiája. A következő előadás 2016. szeptember 27-én (kedden) 15:00 órától lesz a II. előadóban. Prof. em. Dr. Dr.h.c. Ladislaus Rybach, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja \'A geotermikus energia helyzete és kilátásai\' címmel tart előadást.
Tovább
 
2016. május 03. - Pályaválasztás
Mit is csinál egy olajmérnök és egy gázmérnök? Hogyan jut el a földgáz a mezőbeni kúttól a felhasználó berendezésig? Milyen külföldi elhelyezkedési lehetőségei vannak a Műszaki Földtudományi Karon végzett olaj- és gázmérnököknek? Ilyen kérdésekre is választ ad a felvi.hu Pályaválasztás oldala.
Tovább
 
2016. március 20. - Hallgatóink sikerei
Két megmérettetésen is részt vettek a Kőolaj és Földgáz Intézet hallgatói az elmúlt két hétben. Szerencsére a siker sem maradt el. Gratulálunk nekik!
Tovább