2018. május 23. - E.ON álláslehetőség
Az E.ON Közép-dunántúli Gázhálózati Zrt. projektgazda munkatársat keres nagykanizsai munkavégzéssel.
Tovább
 
2018. április 27. - Hallgatói programok
A Gázmérnöki Intézeti Tanszék idén tavasszal is számos szakmai programot szervezett és szervez hallgatói részére. Az eddig megvalósult eseményekből láthatunk egy kis ízelítőt az alábbiakban.
Tovább
 
2018. április 09. - ZV tételek
Frissítésre kerültek a 2018 júniusi Záróvizsga tételek.
Tovább
 
2018. február 15. - Konferencia felhívás
A Miskolci Egyetem Kőolaj és Földgáz Intézete 2018. szeptember 7-én pénteken, folytatva a hagyományokat meghirdeti a III. Innovatív Technológiák a Fluidumbányászatban című szakmai tudományos konferenciáját. A konferenciára az előadói jelentkezéseket 2018. március 31-ig várjuk!
Tovább
 
2018. február 01. - MOL Freshhh győzelem
Újra magyar csapat nyerte meg a MOL-csoport nemzetközi vetélkedőjét, a Freshhh-t. A Freshhh 2017-es versenyére 1450 csapat nevezett közel 60 országból, a győztes pedig a Miskolci Egyetem „Petronauts” csapata lett a múlt pénteki döntőben, ahol Pusztai Patrik és Lengyel Tamás PhD hallgatók és Kovács Emánuel BSc-s hallgató állhatott a dobogó legmagasabb fokára a Műszaki Földtudományi Karról! Gratulálunk a teljesítményükhöz!
Tovább
 
2017. december 11. - Mitcsinálazolajmérnö
Mit csinál ma egy olajmérnök és mit csinált 80 évvel ezelőtt, amikor az első magyar olajfúró tornyot építették Bázakerettyén? Ennek járt utána az index.hu internetes portál egy 5 perces videoban.
Tovább
 
2017. szeptember 07. - 4 nap Zalában
A Kőolaj és Földgáz Intézet hallgatói 4 napos tanulmányúton vehettek részt Zalaegerszegen és környékén a regisztrációs hét során. Meglátogattunk olajgyűjtő telepet, földgázszállító és tároló üzemet, olajipari laboratóriumot, biogáz üzemet, gáznyomásszabályozó gyártósort, megtapasztaltuk a földgáz veszélyességét, és ízelítőt kaptunk a szakma múltjából. Kapcsolatunkat tovább erősítettük a Nagykanizsai Zsigmondy Vilmos Szakképző Iskolával. A hallgatói élményeket az MFK HÖK Facebook oldalán találjuk.
Tovább
 
2017. május 09. - FGSZ Napok 2017
Elérhetők az FGSZ Szakmai Napok 2017. május 4-én a Miskolci Egyetemen elhangzott előadásai.
Tovább
 
2017. február 05. - Frissdiplomás siker
Kazup Anikó Dóra frissdiplomás mérnök hölggyel, a MOL Female Engineers ProgramMe 2016 ösztöndíj program egyik győztesével készült interjút olvashatjuk a kari honlapon.
Tovább
 
2016. december 12. - Nagykanizsán jártunk
A Nagykanizsai Szakképző Centrum Zsigmondy Vilmos Szakképző Centrumában jártunk.
Tovább
 
2016. november 20. - CNG mint üzemanyag
Megéri tövig taposni a gázt címmel jelent meg nemrég egy írás Götz Attila tollából az Index Tudomány oldalán.
Tovább
 
2016. október 15. - TEA Geotermia
2016. szeptember 27-én a Természeti Erőforrások Akadémiája keretében a harmadik előadást hallgathattuk meg, melyet Prof. Dr. Rybach László a zürich-i egyetem magyar származású professzora, a geotermia területének elismert szakembere tartott.
Tovább
 
2016. szeptember 21. - TEA előad Geotermia
Ősszel is folytatóik a Műszaki Földtudományi Kar Természeti Erőforrások Akadémiája. A következő előadás 2016. szeptember 27-én (kedden) 15:00 órától lesz a II. előadóban. Prof. em. Dr. Dr.h.c. Ladislaus Rybach, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja \'A geotermikus energia helyzete és kilátásai\' címmel tart előadást.
Tovább
 
2016. május 03. - Pályaválasztás
Mit is csinál egy olajmérnök és egy gázmérnök? Hogyan jut el a földgáz a mezőbeni kúttól a felhasználó berendezésig? Milyen külföldi elhelyezkedési lehetőségei vannak a Műszaki Földtudományi Karon végzett olaj- és gázmérnököknek? Ilyen kérdésekre is választ ad a felvi.hu Pályaválasztás oldala.
Tovább
 
2016. március 20. - Hallgatóink sikerei
Két megmérettetésen is részt vettek a Kőolaj és Földgáz Intézet hallgatói az elmúlt két hétben. Szerencsére a siker sem maradt el. Gratulálunk nekik!
Tovább